fredag 13 april 2012

Pärlor, pärlor!

 Häromdagen kom mitt nya broderi, Decorative Edge Work. Nummer 245 från Husqvarna. Så fantastiskt fina broderier! Men vad svårt att välja vilket man ska börja med!!! Men egentligen hade jag fastnat för det med pärlor redan från början! Så jag for ut i butiken och och hittade en petrolblå trikå som jag spanat på ett tag. Vita pärlor på blå bakgrund...Jag valde att sätta ihop två broderier, det med pärlor och det med pärlor och blommor. Först syr maskinen en kontur, här är första halvan av broderiet, som man sen klipper upp.


Därefter syr man hela broderiet i de färger man valt.
Jag spegelvände det ena broderiet och fick på så vis ett pärlband rumt halsen!
Jag valde ett mönster på en enkel klänning och lade ut mönsterdelarna så att framstycket passade med broderiets kanter. Sen lade jag till en "vriden" halskant, ärmslut och nederkant.
                                                                                                         

 Och vilken fin klänning det blev! Jag är absolut helnöjd och har använt den hela påskhelgen!

2 kommentarer:

 1. Klänningen är jättesnygg och till slut förstod jag hur du hade sytt broderiet, det är sydda pärlor du menar. Men hur gör man en vriden kant som avslutning på ärmar, hals och nederkant?
  Hälsningar
  Ann-Marie L

  SvaraRadera
 2. Ja, det är sydda pärlor! :)
  Jag har tagit en rak bit tyg (avlång, så lång som du behöver för att räcka runt t.ex halsen, och dubbelt så bred som du vill ha kanten) och så sätter man fast långsidan av tygbiten längs med halskanten. När man har kommit runt hela varvet tar man den andra långsidan och sätter den förskjutet ca 6-10 cm mot den första långsidan, sedan arbetar man sej runt och då blir kanten liksom lite vriden och sned och rullad eftersom tyget ju vill sträva efter att ligga rakt. Hoppas du förstår hur jag menar!?

  SvaraRadera