måndag 16 april 2012

Annorlunda halsringning!

Så har jag varit en sväng till Röda Korset igen...

Den och dess konkurrenter Myrorna, Emmaus m. fl är mina favoritaffärer. Jag hittar nästan alltid något kul där. En sjal som kan bli en top, ett påslakan som blir en klänning (se Klänning för under 100 kr lite längre ner) eller som här, en korsstygnsbroderad duk som kommer att bli en snygg halsringning på en klänning!


Jag pressade på mellanlägg på baksidan, dels för att få lite stadga och dels för att fästa stygnen. Sen klippte jag upp duken i nacken och sydde på den på klänningslivet, fodrade oket med bomullsbatist och satte dit små hjärtformade knappar som knäppning bak.


Själva klänningen är sydd i två lager chiffong, en rosa och en röd underst. Precis i samma nyanser som trådarna i broderiet!5 kommentarer:

 1. Vad smart! Och läckert! Har du använt fållfot för att fålla chiffongen? För jag tycker inte det ser ut som rullfåll?

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag har använt rullfållen på overlock maskinen. Den tycker jag är helt perfekt som avslutning på tunna tyger.Kollade in din blogg också :) Fina grejer och ideér du har!

  SvaraRadera
 3. Ah, så det var rullfåll ändå! Ja, den är smidig, åtminstone efter man fått overlocken att börja mata det tunna tyget :-P
  Tack för berömmet! :)

  SvaraRadera