söndag 14 september 2014

Sommaren är över!

Nu känns det som att sommaren är över för denna gången, även om det fortfarande är jättefnt väder här i södra Halland. Men semestrarna är över, sommargästerna har åkt hem och det är ordning och reda!

Jag har inte bloggat på ett tag. Det har varit en sommar med full rulle. Både på jobbet och privat. Först tog yngsta dottern ju studenten med allt vad det innebar, sen kom midsommar och strax därefter var vi bjudna på en fantastiskt trevlig 40 års fest.

Malin och Daniel bjöd in till en fest med amerikanskt tema. Jag sydde en klänning till Malin i vit brodyr/spets med lite "amerikanska" detaljer. Väninnan Louise sydde (med lite hjälp av mej) sin Oscars-statyett-klänning och jag sydde mej en klänning i stars and stripes andan. Männen i familjen fick en fluga, en rosett till kavajslaget och äldsta dottern en blomma till håret.Det har varit lite kultur i sommar också. Görel Crona, Johannes Brost m. fl satte upp Strindbergs Dödsdansen här på Skottorps Slott. Tyglust bidrog med gardiner och textilier!!!Föreställningen var fantastiskt bra, och det var verkligen en överraskning eftersom jag trodde att allt som gällde Strindberg var tungt!


Så avslutade vi sommaren med en resa till Swafing (en av Europas största tyggrossister) i Tyskland. Det var en upplevelse att se hylla efter hylla med fantastiska tyger.


Swafing ligger i Nordhorn, bara 5 minuters bilresa från Holländska gränsen. Så på vägen hem var vi tvungna att köra inom Holland!


Nu har alla de fina tygerna vi köpte där kommit till butiken, så det är bara att komma och köpa! :)


 Och så avslutar jag med en fin solnedgång från stranden här i Mellbystrand. För att få sommarkänslan att dröja kvar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar