måndag 14 april 2014

Bag-in-box Höna!

Glad Påsk alla syvänner!

Kanske är det så att man dricker att glas vin eller två, och kanske köper man en bag-in-box. Men visst är det tråkigt att sätta fram en stor papplåda på det fint dukade bordet?!


Jag har gjort en Bag-in-box Höna! Den gör sej bra på vilket påskbord som helst tycker jag! Man får ju såklart ta ur påsen med vin ur lådan och bara stoppa i påsen, annars funkar det inte. Bara ett litet förtydligande eftersom min man undrade om det inte var svårt att få i hela lådan i hönan!!!

 Du behöver 35 cm tyg, helst ull eller fleece, men det funkar med bomull också om man stärker upp den med volymvlieseline Garn till ögon och hankar 4 knappar Filt till kam, näbb och haklapp
Rita av alla delarna från mönsterarket. Klipp ut 1 botten, 2 vingar och 4 sidor.

Nåla fast vingarna på två av sidorna enligt markeringarna på mönstret.Lägg de två kvarvarande delarna ovanpå delarna med vingarna. Sy en söm från toppen av huvudet och hela vägen ner längs sidan. Pressa isär alla sömsmånerna.

Lägg kammen och haklappen på ena halvan av hönan och sy fast dem.
Det är lättare om man syr fast dem och inte bara nålar dit dem, för det blir ganska tight när man syr sunt toppen av huvudet och det är lätt att det blir veck om man bara nålar.Lägg den andra halvan av hönan räta mot räta med den delen du sydde fast kammen på. Sy som på bil-den, d.v.s längs ena långsidan, över toppen av huvu-det och ner till där kammen slutar. Fäst ordentligt. Lämna en öppning enligt markeringen på mönstret och sy sedan den sista lilla biten längst ner.Vik in kanterna runt öppningen och sy en stickning runt hela öppningen. Det är bra om man syr fram och tillbaka med ett par extra stygn längst ner, för det är där det kan bli belastning när man använder hönan.
Nåla fast botten och sy fast den.Sy fast 4 knappar på rena sidan av ryggen och gör 4 passande hankar på den andra sidan.
Stoppa i vinet och sen är det klart!!!


 .Klicka här för att ladda ner mönsterarket. Tänk på att skriva ut det så att det passar ett A4 ark!

5 kommentarer:

 1. Tack så mycket för att du delar med dig av den fina hönan.

  SvaraRadera
 2. Jättefin höna och så praktiskt! Är mönstret, på A4 papper, i naturlig storlek, alltså höjden på hönan 23 cm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mönstret är i naturlig storlek om du skriver ut det på ett A4. Lycka till!

   Radera
 3. Mönstret är i naturlig storlek om du skriver ut det på ett A4. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hur du lyckades att få in en 3-liters vinpåse i denna höna övergår mitt förstånd! Jag har testat detta mönster och lagt till 1/2 cm (på kroppen) och det fungerade inte. Gjorde en ny och lade till 1 cm på varje kroppsdel, men heller inte i den lyckades jag få in vinpåsen. Ska testa en gång till och då dricker jag ur 1 liter först!?

  SvaraRadera