tisdag 18 mars 2014

Udda, ullig väst!

Vår äldsta dotter har flyttat till London. Vi var och hälsade på henne i början av januari. Och även om det roligaste var att få träffa henne efter 4 månader så hann vi med lite shopping också!

I en butik på Oxford Street hittade jag en fantastisk ullväst. Den var i äkta fårull och kostade - på rea- 300 pund! Vilket är ca 4000 svenska kronor, vilket motsvarade hela min shoppingbudget, vilket gjorde att jag inte kunde köpa västen, för då hade jag fått lämna tillbaka de 4 paren skor jag redan köpt! Och det var ju bara inte möjligt.

Men när jag kom hem kunde jag inte släppa tanken på den där västen. Efter ett tags funderande kom jag på hur jag skulle kunna göra en egen, ännu coolare väst.

Jag började med att köpa tre nystan garn. (Tänkte att det borde räcka länge) Dessa klippte jag i remsor på ca 30 cm.


Sedan klippte jag ut västens delar i ett vanligt bomullstyg. På tyget markerade jag vägräta linjer med 5 cm mellanrum på både fram- och baktycket. Sen var det bara att börja sy på alla garnremsorna!Men de tre garnnystanen räckte ju inte långt... 7,5 nystan blev det till slut.


Jag bara älskar västen och den blev mycket coolare och personligare än den i London! (Fast kanske inte billigare om man räknar ihop kostnaden för det fina ullgarnet och om man skulle räkna in en hyfsad arbetslön!) :) Originalet från Meadham Kirchhoff.


2 kommentarer:

  1. Jag tycker nog att din blev mycket häftigare. Grattis till ett superfint arbete.

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag tycker också att min blev roligare! :)

    SvaraRadera