tisdag 11 mars 2014

Orange kavaj!

Jag har sytt en kavaj till min kompis Lotta.

Hon ville ha något i orange, och vi hittade en fin orange ullvara. För att piffa till tyget lite så köpte jag ett ullgarn -lyckades hitta nästan exakt samma nyans som tyget!!!- och broderade på det med min gimpingfot. (Kolla detta inlägg om ni vill ha mer information om den pressarfoten http://syhaxan-sy-och-skapa.blogspot.se/search/label/gimpingfot) På så sätt fick jag två tyger att mixa ihop till en kavaj!


Jag sydde ena ärmen och ena framstycket i det broderade tyget och resten fick vara i den släta ullen.


När jag syr kavajer och jackor så brukar jag sy en snedslå mellan fodret och infodringen. Det gör hela plagget ett snäpp lyxigare och så ser det så trevligt ut på insidan när man hänger av den! Och det tar inte så mycket längre tid heller att lyxa till det med en sådan detalj!För att bryta av lite i allt det orangea så bestämde vi att ha detaljer i en kontrastfärg. Jag köpte brunt garn i samma kvalitet som jag hade till broderierna. Av detta virkade jag remsor till att klä in knapphålen. Jag gjorde knapphålen först och sydde på den virkade snodden efteråt.


Sprundet bak fick prydas av ett virkat brunt hjärta och krage och manschetter stickade jag för hand i det orangea garnet.

Så här fin blev hon, min vän Lotta!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar