söndag 23 september 2012

Lappteknik!


Nu har Tyglustarna varit på kurs! Vi tog oss till Åstorp till Zannaz och lärde oss "allt" om lappteknik. Kanske inte riktigt allt, men vi fick en bra inblick i lappteknik och quiltning tack vare duktiga kursledaren Annika.Hon började med att gå igenom tekniker och material, vi lyssnar väldigt koncentrerat! Vi hade många frågor, för ingen av oss har quiltat förr.
Sen fick vi börja att göra grytlappar i fina hösttyger.Efter lunchen fick vi göra egna projekt. Jag körde igång med en löpare till vårt matsalsbord.
Jag har fuskat i lappteknik en gång innan, och då gjorde jag klänningen jag har på mej och sydde på en quiltdam enligt ett mönster jag köpt. Nu var ju damen för stor för att få plats på min klänning så jag förminskade mönstret i kopieringsmaskinen tills det passade. Men då blev alla delarna så otroligt små! Så jag höll på med applikationen hur länge som helst och hann nästan tröttna på alla små armband och trådrullar! Men efter denna kursen så känner jag att jag nog ska ge quiltning en ny chans! Visst blev den fin, min löpare! En av mina principer är ju att inte sy för hand... Och jag ska nog komma på nya tekniker inom detta område också för att slippa sy för hand! Men denna gången gjorde jag ett undantag och sydde fast kanten på baksidan för hand, och med snygga hörn också!!!

4 kommentarer:

 1. Vad snygg duk .Att sy förhand behöver man inte göra . JAg syr Har sytt en massa med lapptäcke och annat i lappar . Och syr aldrig förhand.

  LYCKA till med detta
  TAck för en bra blogg.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att höra att man inte behöver sy för hand!!! :) Och tack för att du läser min blogg!

  SvaraRadera
 3. Hej. Vilken fin klänning du gjort:) gillar quiltdamen du gjort oxå. Har sökt fina klänningsmönster. Vilket mönster har du använt? Snyggt

  SvaraRadera
 4. Hej Dessan! Till klänningen har jag använt ett mönster från Burda nr 7798.

  SvaraRadera