måndag 9 juli 2012

Klänning av 8 skjortor!

När jag var på Röda Korset härom dagen sa expediten till mej "idag har vi halva priset på skjortor". Jaha, tyckte jag och tänkte att vad ska jag med skjortor till?!

Väl tillbaka på jobbet så gnagde de här skjortorna i bakhuvudet, så på eftermiddagen var jag tvungen att gå tillbaka och köpa några stycken, närmare bestämt 8 stycken.


Jag valde de i blå nyanser och en i en storlek som passade mej.


Sedan klippte jag skjortorna i 20 cm breda remsor, under ärmhålet och ner till fållen på en skjorta blir det en eller två 20 cm´s remsor. Jag sydde ihop alla remsorna, jag sparade knappslåarna och lät dem följa med remsorna, och sen rullfållade jag alla kanter. Därefter rynkade jag ihop remsorna så att den första passar runt livet och nästa rynkas så de blir lite vidare för varje volang.

Skjortan som passade mej klippte jag av under bysten, sprätte av ärmarna och satte på manchetterna från en av de slaktade skjortorna som små ärmar. Jag gjorde en smal remsa av en överbliven bit och rynkade den runt halsringningen.


Jag fick sy en gummitråd i sömmen under bysten för annars blev klänningen så stor och fladdrig och jag såg mycket tjockare ut än vad jag verkligen är!


Skjortorna kostade 220 kr totalt. Det gick åt en cd skiva också... Den åt hunden en bit av medan jag rullfållade. Den skakade ner på golvet och allt som hamnar där är lovligt byte.


Nu funderar jag på att köpa skjortor i någon annan färg!!!7 kommentarer:

 1. Du är makalös med att komma på , och jag bara försöker :-) Jättefin sommarklänning.

  SvaraRadera
 2. Så snygg, sydde själv en enkel sommar klänning av min älsklings skjortor nu till sommaren, men behövde bara 3 skjortor.

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Lena, jag kollade din klänning och den är jättesnygg! Helt annan stil, men där ser man vad det kan bli av några skjortor!

  SvaraRadera
 4. Den är ju hur fin som helst! Jag är helt "ny" och har bara sytt ett tiotal plagg till mig. Väntar hem en overlockmaskin och förväntar mig bli en fullfjädrad sömmerska över en natt:-)
  Fin blogg du har med många bra tips.
  Hälsningar Mamma Mia

  SvaraRadera
 5. Tack Mamma Mia! Kul att du gillar min blogg! Och du kommer att bli fullfjädrad när som! Det behövs bara en overlock ;) Det är en fantastisk maskin som underlättar och gör sömnaden roligare. Lycka till och keep sewing!:)

  SvaraRadera
 6. Men så snyggt!!! Ramlade in här av en slump, är väldigt imponerad av klänningen!!!

  SvaraRadera