måndag 5 augusti 2013

Hemma igen!

Nu är det ett par veckor sedan jag kom hem från Guatemala, men det har tyvärr inte riktigt blivit tid att blogga...

Jag kom hem en måndag kväll efter (30 timmars resande!), och var hur pigg som helst på tisdagen när det var dax för jobbet! Men sen slog jetlagen till. Det var nästan stört omöjligt att komma ur sängen på morgnarna. Och jag öppnar ju ändå inte förrän kl. 10!!!

Nu har jag kommit i ordning med tidsskillnaden och med jobbet och jag har så sakteliga smält alla intryck från resan.

Värst var nog påhälsningen av skorpionparet i vårt sovrum!


Bäst var allt annat! :) Vi besökte bl. a en sybehörsaffär, som ett hål i väggen i storlek, och då fyller man på med varor från golv till tak!


Vi har sett så otroligt mycket fantastiskt att det skulle kunna fylla en hel bok, och vi har träffat så många duktiga kvinnor.

I ett av kooperativen färgar de in bambu i olika nyanser, hänger det till tork i solen och sedan väver de fantastiska bambusjalar. De finns hos Fair Monkey såklart!


På en marknad köpte vi begagnade Huipiles, det är den traditionella blusen som Mayakvinnorna har på sej. Varje by har sitt eget motiv. Jag köpte med mej några hem, de är handbroderade och otroligt vackra! Så idag började jag skapa en klänning med delar av Huipilen! Fortsättning på den processen följer inom kort!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar