söndag 13 januari 2013

Solgul kofta!

Ja, det är ju fortfarande mörkt och grått ute. Men det finns sol i sinne! Jag förbereder för våren och fixar en kofta av en gammal tröja.


Börja med att klippa upp tröjan mitt fram.
Vikk tröjan så att den ligger med sidsömmarna mot varandra och öppningen kant i kant. Runda av hörnet uppe vid halsen.

Overlocka, eller zick zacka, kanterna och vik sedan in kanten 1 cm och sy fast den. Lämna öppet nertill och trä i ett gummiband. Prova koftan och drag åt gummibandet så att det blir snyggt. 

Jag sydde i en bit prickigt band att knyta med. Visst blev den snyggare som kofta än som tröja?!4 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt! Var det normal stl för dig eller större?

  SvaraRadera
 2. Tack! Det är min vanliga storlek. Det enda är att det är en tight top, så ärmarna är ju ganska smala, så jag får nog använda den till ärmlösa plagg! Så välj en tröja som har vidare ärmar om du vill ha den utanpå något annat!

  SvaraRadera
 3. Hur gör du med halsen? Att runda hörnet gör den väl inte så vid som den ser ut klar? Det fattas en bild med hur mycket somm klipps bort känns det som!

  SvaraRadera
 4. Hej Froding! På bild tre ser du hur jag rundade hörnet, och när jag sedan har gjort en kanal runt hela och drar i gummibandet så dras ju hela fållen upp "runt halsen" och det gör att halsringningen blir så vid. På näst sista bilden ser man att fållen/tröjans nederkant är uppe vid halsen. Så det saknas ingen bild! :) Lycka till!

  SvaraRadera