torsdag 4 oktober 2012

Stickad kofta!

Jag tycker väldigt mycket om att sticka och virka framför TVn. Men jag har svårt att sticka efter mönster, alltså inte att sticka mönster utan att sticka efter ett mönster så att det blir en kofta eller en tröja. Jag stickar och stickar i 3 veckor och när det sen är dags att montera delarna så visar det sej att koftan är för STOR eller för liten. Och efter 3  veckors stickande är jag inte sugen på att repa upp den och börja om, så då hamnar den oftast längst in i garderoben...

Men nu har jag kommit på mitt sätt att sticka!!! Jag tog fram alla mina restgarner och satte igång att sticka ett tyg. Jag lade upp 140 eller 150 maskor och sen så stickade jag på, bytte färg och blandade aviga och räta tills arbetet mätte 180 cm.


Jag broderade lite blommor och krumelurer i några av ränderna. Sedan tvättade jag alltihop för att vara säker på att det inte skulle hända något konstigt med alla de olika garnsorterna jag blandat in. 

Jag använde stickningen som ett tyg och lade ut ett mönster på en kofta som jag visste passade. Jag klippte försiktigt och sen tog jag -ännu försiktigare- varje del och 3-stegs zick zackade runt alla kanter innan de repade upp sej! Inga barn och inga djur fick komma i närheten av stickningen/bitarna innan de var zick zackade!


När alla delar var ihopsydda stickade jag en snygg kant runt alltihop. På insidan satte jag ett ripsband för att dölja de zick zackade kanterna. Koftan är inte lika snygg på insidan som utsidan, men å andra sidan syns det inte när jag har den på mej! Och den är ju fantastiskt snygg på utsidan!!! Och den passar perfekt!!!6 kommentarer:

 1. Fasen va snygg den blev ,den får du hålla hårt i så jag inte snor den :-))

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk ide! Jag måste nog härma dej!! :-D Jättesnyggt!

  SvaraRadera
 3. Tack! Och ni får gärna sno idén! Men inte själva koftan!

  SvaraRadera
 4. Vilken strålande idé! Tack för tipset!

  SvaraRadera