söndag 19 maj 2013

Finaste brudklänningen!

Jag har sytt en fantastiskt söt brudklänning. Lite 50-tals känsla över den. Och 7 lager tyll utanpå kjolen!!!


Klänningen ska sitta uppe utan att hänga i spetsen. Spetsen ska sitta över axlarna mer som dekoration. Och för att få den till det har jag satt i plastskenor/rigilineband i delningssömmarna och förstärkt upp livet med ett lager bomullstyg.

Men för att den ska sitta riktigt bra tycker jag att det funkar om man sätter i en bred resår runt midjan på klänningen. Jag fäster den i delningssömmarna framtill och gör ett par öglor av ett smalt satinband som jag sätter fast i sidsömmarna (genom alla lagerna tyg) och låter resåren löpa därigenom. Sedan sätter jag bh-hakar mitt bak så kan man ju reglera den i två läge om det skulle kännas lite tight framåt kvällen.Vi satte klädda knappar i livet som man knäpper och knappar bara för syns skull över blixtlåset.

 Jag har använt en spets med en väldigt fin uddkant. Kanten finns på båda sidorna på tyget, och den går ju att använda längst ner på tygdelarna när man lägger ut mönstret.
Men ibland vill man ju ha en snygg uddkant runt hals och ärmar också. Då brukar jag klippa av uddkanten från tyget och sedan lägga den runt halsringningen och sy fast med en zick zack. Här har jag använt en tråd ton-i-ton med spetsen, men ibland funkar det bättre om man använder en osynlig sytråd som smälter in bättre i tyget. På detta sättet kan man få snygga kanter runt ett helt plagg!


5 kommentarer: